Näin teet kotiäitiydestä arvostetun osan ansioluetteloasi

Kotiäitiys on ajanjakso, jota naiset harvemmin tuovat esiin ansioluettelossaan. Päinvastoin, jo pelkkä ajatus lapsen saamisesta herättää pelonsekaisen kysymyksen: “miten vauva vaikuttaa työuraani?”.

On totta, että raskaus ja vauvavuosi keskeyttävät hetkellisesti sen hetkisen työsi. Mutta äitiysvapaa ei pysäytä sitä kehitystä, jota myös työelämätaidoiksi kutsutaan.

Jotta voit tehdä kotiäitiydestä ansioluettelosi kultakimpaleen, sinun tulee nähdä ammatillinen kasvusi tuona aikana. Ja olen aivan varma, että kotiäitiys on kehittänyt sinua kaiken saamasi elämänkokemuksen lisäksi myös ammatillisesti.

Kerron ensin itse, miten oivalsin kotiäitiyden olevan merkittävä osa ammatillista kehitystäni. Kirjoituksen lopussa olevan harjoituksen avulla myös sinä voit löytää lukuisia työelämätaitoja, joita voit hyödyntää kotiäitiyden jälkeen tulevissa työtehtävissäsi.

TYÖELÄMÄTAITOJEN KEHITYS KOTIÄITINÄ

Jäin äitiysvapaalle asiantuntijatyöstä. Työni sisälsi luovaa ajattelua, verkostoitumista, vaikuttamista, kouluttamista ja sparraamista. Kahdeksasta neljään liukuvalla työajalla ja satunnaisesti ilta- ja viikonloppuhommia. Aika kaukana kotiäidin arjesta siis.

Vaikka tein kotiäitinä kaikkea muuta kuin koulutustani vastaavaa työtä, koin äitiysvapaalla jatkuvaa kasvua ja kehitystä myös ammatillisesti. Ihmettelin, miten se oli mahdollista. Lopulta tajusin, että kotiäidin työ on samalla tapaa työyhteisössä tapahtuvaa työntekoa kuin mikä tahansa palkkatyö.

Suutari, opettaja, kotiäiti, lääkäri, juristi, toimittaja tai toimitusjohtaja. Lopulta näiden töiden suurin ero on tittelissä ja kapeassa substanssiosaamisessa. Sen sijaan työelämätaidot ovat kaikille yhteiset. Ja ne ovat myös se osa ammatillista osaamista, jota ei voi pelkästään kirjoista oppia.

Työelämätaidot hankitaan töitä tekemällä.

MIKSI KOTIÄITIYS ON IHAN OIKEA TYÖ?

Olin saanut selvyyden, miksi koin kotiäitinä merkittävää ammatillista kehitystä. Tajusin, että titteli tai työn sisältö ovat lopulta vain yksi osa kokonaisuutta nimeltä työ. Työhön kuin työhön liittyy toimintakyky, yhteistyötaidot, motivaatio ja asenne. Lisäksi jokaiseen työhön kuuluu oman työn ja itsensä kehittäminen sekä johtaminen. Kaiken moottorina on työyhteisö, sen seinät ja kulttuuri.

Kotiäidin työelämääni kuului kaikki tuo. Minulla oli rakkain mahdollinen työyhteisö ja suloinen vasta-alkaja työparinani. Tunnistin tiimityön haasteet ja onnistumiset arjessani. Verkostoiduin uusien kollegoiden kanssa ja siedin työni pirstaleisuutta. Mietin ratkaisuja jatkuvan työn keskeytymisen haasteisiin. Pohdin, miten motivoitua tehtävään, joka ei inspiroinut. Hyväksyin työpäivieni ennakoimattomuuden.

Vain kapea substanssitaituruus oli vaihtunut organisaatioiden kehittämisestä oman lapsen hoitoon. Kaikki muu työelämätaitojen tarve ja niiden kehittäminen olivat yhä arkipäivääni.

 
mamabreikki_harjoitus_tyo_ja_raha.png
 

Nyt on sinun vuorosi löytää kotiäidin työstä kaikki se arvokas työelämätaitojen anti, jonka aika vauvan kanssa on antanut.

Harjoittele ensin kertomaan kotiäidin työstäsi työelämän puhekielellä. Mieti osaamistasi yhteistyötaitojen, motivaation ja asenteen kautta. Löydä työpäivistäsi se punainen lanka, jolla johdat omaa työtäsi. Tunnista myös millaisessa työkulttuurissa elät kotiäitinä ja kenestä kaikista työyhteisösi koostuu.

Kuuntele nyt itseäsi ja sitä millaisen tarinan kerrot kotiäitiydestä osana ammattitaitoasi ja työuraasi. Miten kuvailisit kotiäitiyttä ansioluettelossasi? Muista, että sinua ja osaamistasi arvostetaan, kun arvostat sitä ensin itse.

Omaa työtään voi aina myös kehittää. Jos olet nykyinen tai tuleva kotiäiti, voit vaikuttaa vielä enemmän siihen, millainen rooli kotiäitiydellä ansioluettelossasi tulee olemaan. Mieti, millaisen ammatillisen kuvauksen kotiäitiydestä haluat ja päätä askeleet muutosta kohti.

Työ&rahaKaroliina