Säilytä lomaseksin rentous arjen kiireissä

Oletko huomannut, että suhtaudut seksiin eri tavalla lomalla kuin arkena? Kun arjen kiireistä ja rasituksesta päästää irti, vapautuu tilaa myös intohimolle ja seksuaaliselle kohtaamiselle.

Loman lopussa voi iskeä pettymys. Nytkö täytyy luopua rennosta tunnelmasta arkisten asioiden täyttäessä päivät? Negatiivisia ajatuksia ei kuitenkaan kannata uskoa. Jos mielesi sanoo hyvästit loman rennoille lemmenhetkille, jätä asia tietoisesti uskomatta.

Päinvastoin, päätä ottaa rentous mukaan arkeen ja seksiin.

HEITTÄYDY HETKEEN JA NAUTI SEKSISTÄ

Loman seksitaika piilee osin siinä, että seksuaalisuus tulee luontevammin osaksi olemista. Toki kuumat helteet voivat vähentää vaatteita, mutta suurin kevennys tapahtuu korvien välissä.

Lomalla mielen ja kehon rentoutuessa päästät irti arjen asioista. Suorittamisesta, aikatauluista ja tarpeesta saada tehdyksi kaikki päivän to do -listan asiat. Lomalla mieli vaihtuu herkemmin tekemisestä olemiseen. Lomalla ei yleensä tarvitse tavoitella mitään, enemmänkin haluat päästää irti.

Kun siirryt tekemisen tilasta olemiseen, on helpompi nauttia myös hetkestä. Ja seksin ilo on juuri siinä, hetkestä nauttimisessa. Rento ja läsnäoleva mieli on tie parhaaseen seksuaaliseen nautintoon.

PYSYKÄÄ TOISTENNE RAKASTAJINA

Uskallan väittää, että arjen kiireet eivät ole seksin pahin tappaja lapsiperheessä. Pikkulapsivuosina suurin riski on siinä, ettette muista olla toisillenne myös kumppaneita, rakastajia.

Jos haluat pitää seksielämänne virkeänä vielä loman jälkeen, panosta teihin kahteen. Kohtaamiseen, huomioimiseen ja toisen näkemiseen muutakin kuin lapsesi vanhempana.

Mieti myös, millainen rakastajatar haluat olla arjessa. Vaikka aamuissa on kiireisen suorittamisen tuntua ja iltaan mennessä tiskipinot ja pyykkivuoret ovat kasaantuneet pitkin poikin, muista olla äidin ja organisaattorin lisäksi nainen.

Kun pysytte arjessa myös pariskuntana, säilyy seksuaalinen kipinä välillänne.

SEKSUAALISUUS OSAKSI ARKEA

Vauva-aika ja ruuhkavuodet harvoin tarjoavat liikaa aikaa tai mahdollisuuksia seksille. Siksi aika ja hetket täytyy tietoisesti ottaa osaksi arkea.

Tehkää yhdessä seksuaalisuudesta luonteva osa jokapäiväistä elämäänne. Myös silloin, kun ette ole kahdestaan. Seksuaalista vetovoimaa voi pitää yllä monella tavalla. Katse, kosketus, halaus, suudelma, hieronta, hipaisu ja flirtti voivat kaikki lisätä vetovoimaa lapsiarjen askarreissa.

Hetki ei voi olla liian lyhyt seksuaaliselle kohtaamiselle. Jos arki on aikataulutettua, ota lyhyetkin hetket käyttöön. Läheisyys ja kohtaaminen voimauttaa jo sekunneissa. Ja kun tilanteessa ei synny painetta suorittaa seksiä juuri sillä hetkellä, jää välillenne parhaimmillaan ihana odotus seuraavasta kohtaamisesta ja kosketuksesta.

 
mamabreikki_harjoitus_suhteet.png
 

Mieti seuraavia kysymyksiä yksin ja yhdessä kumppanisi kanssa.

Millainen olet, kun seksuaalisuus virtaa sinussa vapaasti?
Millaista elämänne on, kun seksi on teille rentoa?
Mikä on teidän haasteenne arjen seksissä?

Päättäkää viedä rennon seksin ilo arkeenne. Mitkä kolme konkreettista asiaa haluatte seksuaaliseen kohtaamiseenne, kun loma loppuu ja arki alkaa?

Jos haluat vahvistaa parisuhteenne vetovoimaa, tee aiempi Mamabreikki-harjoitus tästä.SuhteetKaroliinaseksi