Yksinäisyydestä ystävyyteen osa 3: Luo toiveidesi ystävyyssuhde

Uusien ystävien tarve on luonnollinen osa äitiyttä, varsinkin kotiäitiyttä. Päivät vauvan kanssa kotona ovat pitkiä ja yksinäisenä vieläkin pidempiä. Oman hyvinvointisi kannalta on tärkeää, että arjessasi on juuri sinulle sopivia ystävyyssuhteita.

Uusien ystävien hankkiminen voi tuntua aluksi hankalalta. Se, että tiedät mitä etsit, tekee asiasta helpompaa. Siksi toiveiden ystävyyssuhde kannattaa rakentaa ensin omassa mielessä. Luot mielikuvilla jo tulevaa todellisuuttasi.

ITSETUNTEMUS ON YSTÄVYYDEN PERUSTA

Aiempien harjoitusten avulla olet tehnyt jo pitkän matkan kohti uutta ystävyyttä, vaikkei hän elämässäsi ehkä vielä olekaan. Kun tiedät kuka sinussa kaipaa seuraa, osaat myös helpommin etsiä ja löytää sopivia ystävyyssuhteita. Kun tiedostat pelkosi, voit myös tietoisesti käyttää mielen voimaa ylittääksesi ne hetket, kun jännittää.

Tässä kolmannessa harjoituksessa pääset luomaan toiveidesi ystävyyssuhteen. Kun tunnistat itsesi ja toiveesi, tunnistat paremmin matchin, kun ystävä tulee kohdallesi.

MILLAINEN OLET YSTÄVÄNÄ?

Ystävyyssuhde on aina kahden kauppa. Usein esitämme toiveita toisesta, mutta on tärkeä miettiä myös sitä, mitä arvokasta ystävyytesi antaa toiselle.

Mieti, millainen ystävä haluat toiselle olla. Millaisia asioita tuleva ystäväsi arvostaa sinussa? Kun tiedät millaista ystävyyssuhdetta etsit, näe myös oman roolisi vaikutus siinä.

Äitiys voi tuoda mukanaan uusia puolia siihen, millainen olet ystävänä, tai millainen haluat olla. Olet kokenut ja käynyt läpi uusia asioita raskauden ja lapsen myötä. Elämäntilanteesi on muuttunut.

Olet ehkä itsekin muuttunut ympäröivien muutosten mukana. Tämä voi vaikuttaa olemassa oleviin ihmissuhteisiin, mutta myös niihin uusiin ystävyyssuhteisiin, joita kaipaat.

Ystävyyssuhteissa on tärkeää saada olla aito oma itsensä. Joten tunne se sinä, joka olet juuri nyt.

 
mamabreikki_harjoitus_suhteet.png
 

Muistatko lapsuudestasi ystäväkirjat? Niihin kirjattiin asioita itsestä, toisesta ja ystävyydestä. Ota kynä ja paperia, saat kirjoittaa ystäväkirjasivun toivomastasi ihmissuhteesta.

Kerro kuka ystäväsi on. Ole mahdollisimman tarkka kuvauksessasi ja kirjoita kaikki mahdolliset asiat hänestä ja ystävyydestänne.

Missä tapasitte ensimmäisen kerran ystäväsi kanssa?

Ketä hänen perheeseensä kuuluu?

Mistä asioista ystäväsi pitää ja mitä yleensä tykkäätte tehdä yhdessä?

Miten usein ja millä tavoin pidätte toisiinne yhteyttä?

Millainen arvomaailma ystävälläsi on?

Mikä teitä yhdistää?

Mikä hänessä on sinulle tärkeintä?

Katso itseäsi nyt ystäväsi silmin. Mieti, millainen sinä olet ystävänä.

Miten haluat, että ystäväsi kuvailee sinua?

Millaisen ensivaikutelman ystäväsi sinusta sai?

Miten ystävyytenne alkoi?

Mitä ystäväsi arvostaa sinussa?

Mikä sinussa on hänelle tärkeintä?

Kuvaa toiveidesi ystävyyssuhdetta vielä kolmella sanalla. Mitkä kolme sanaa haluat kuvaavan ystävyyttänne?

HARJOITUKSEN JÄLKEEN

Pidä tämän harjoituksen vastaukset mielessäsi. Tunnista, miten tuot itsesi esiin tilanteissa, joissa voit kohdata toiveidesi ystävän. Ole se sinä, joka olet ja haluat olla.

Pidä myös sydän avoimena ja avaa rohkeasti keskustelu, kun tapaat kiinnostavan henkilön.

Onnea ystävyyden polulle, mama!