4 askelta onnistuneeseen muutokseen äitiysvapaalla: 4. Näin rakennat itsellesi kannustavan tukijoukon

Tämä harjoitussarja on sinulle äiti, joka haluat tehdä elämässäsi jonkin muutoksen. Mikä tahansa toiveesi uudelta onkaan, näiden harjoitusten avulla voit rakentaa toivomallesi muutokselle myönteisen arjen.

Nyt olet jo neljännessä ja tämän harjoitussarjan viimeisessä osassa. Jos olet tehnyt harjoitussarjan aiemmat tehtävät, kuten suosittelen, olet jo pitkällä muutokselle myönteisen elämän rakentamisessa.

Olet luonut mielessäsi arjen, jossa tavoitteesi toteutuminen on mahdollisimman helppoa. Teit harjoituksen, jossa valjastit ajan ja tavat muutoksen tueksi. Opit käymään keskustelua sisäisen kriitikkosi kanssa.

Tässä harjoituksessa otat mallia menestyvistä urheilijoista. Huippu-urheilijan arjessa häntä tukee ja kannustaa joukko ihmisiä, jotka haluavat urheilijan onnistumista yhtä paljon kuin hän itse. Heikkoina hetkinä jopa enemmän.

Tuen ja kannustuksen merkitys onnistumisessa on mittaamaton. Jokainen menestyjä tietää, että hänen onnistumisensa takana on kannustava tukiverkko. Myös sinun on kerättävä oikeat ihmiset tueksesi.

OPI OTTAMAAN KANNUSTUS VASTAAN

Mikä tahansa muutostavoitteesi onkaan, tee siitä itsesi lisäksi prioriteetti koko lähipiirissä. Kun saat perheesi ja ystäväsi tukemaan sinua tavoitteessasi, olet jo monta askelta lähempänä lopputulosta.

Tuen ja kannustamisen pyytäminen ei välttämättä tunnu sinusta heti luonnolliselta. Tunnista siis, millaista kannustusta kaipaat ja pyydä sitä.

Jos olet tottunut pärjäämään yksin ja olemaan itsenäinen, voi ensimmäinen haasteesi olla tuen vastaanottaminen. Salli itsesi ottaa vastaan kaikki kannustus, jota saat. Läheisesi saavat onnistumisistasi iloa aivan niin kuin sinäkin.

TUNNISTA LÄHIPIIRISI EPÄILIJÄT

Todennäköisesti lähipiirissäsi on oman sisäisen kriitikkosi lisäksi myös se ihan oikea kriittinen keskustelija. Kun kerrot edessä siintävästä toiveestasi, hän muistuttaa, että pessimisti ei pety. Aina ei tarvita edes sanoja. Jokainen meistä tietää, miten epäuskoinen katse kertoo saman lannistavan viestin kuin ääneen lausuttu kritiikki.

Matkalla onnistumiseen saatat huomata, että et saa kaikilta läheisiltä toivomaasi tukea. Voit jopa olla tilanteessa, jossa epäilijöitä on enemmän kuin heitä, jotka uskovat ja kannustavat sinua onnistumiseen.

Joskus pahimpien epäilijöiden poissulkeminen arjesta ainakin hetkellisesti voi olla perusteltu vaihtoehto, jotta pääset helpommin tavoitteeseesi. Jos poissulkeminen on mahdotonta, tiedosta epäilijöiden olemassaolo ja suojaa itseäsi mahdollisuuksien mukaan negatiiviselta ajatusmaailmalta.

TUKIVERKOSTO VOI LÖYTYÄ MYÖS NETISTÄ

Aina oma perhe tai ystävät eivät ole se tukiverkosto, jota tarvitset. Jos lähipiiristäsi ei löydy sopivaa ihmistä, hae hänet muualta.

Sosiaalinen media tarjoaa yllin kyllin vaihtoehtoja tuen ja kannustuksen löytämiseksi. Hae netistä mieleinen inspiraation lähde, jolta saat hyvää energiaa ja kannustusta. Etsi mentori tai valmentaja. Tutustu keskustelupalstoilla tai tosielämässä heihin, joilla on sama tavoite ja intohimo. Joskus pelkkä innostavien podcastien tai voimalauseiden lukeminen voi auttaa sinua eteenpäin.

Tärkeintä on, että ympäröit itsesi kannustuksen ja tuen täyttämällä energialla. Kun saat ja sallit itsellesi tarvitsemasi tuen ja kannustuksen, olet myötätuulessa kohti onnistunutta muutosta.

 
mamabreikki_harjoitus_muutos.png
 

Mieti millaista kannustusta toivot matkalla tavoitteeseesi. Millaisesta tuesta saat uskoa ja hyvää energiaa? Mitä toivot tukijoukoilta?

Tunnista nyt arjestasi ne henkilöt, joilta koet saavasi myönteistä tukea. Entä tiedätkö, kenen läheisen on vaikea uskoa sinuun?

Tee lista niistä ihmisistä, joiden seurassa voit olla oma itsesi ja uskallat olla avoin niin onnistumisen kuin epäonnistumisen hetkissä. Rakenna heistä kannustusjoukkojesi ydin. Laajenna tukiverkkoasi sosiaalisen median mahdollisuuksilla ja seuraa juuri sinua inspiroivia ihmisiä.

Kun sinulla on tukiverkosto, käytä sitä. Kerro heille, millaista tukea toivot. Ole aktiivinen, kun tarvitset kannustusta. Voit myös pyytää rauhaa, kun kaipaat sitä. Mitä aidompi ja avoimempi olet, sitä paremmin kannustusjoukkosi osaa tukea sinua.

Jos huomaat matkan varrella tarvetta tukiverkoston muutoksille, käy tämän harjoituksen vaiheet uudelleen läpi ja tee tarvitsemasi muutokset.

MuutosKaroliina