Lempeys voittaa laihdutuskuurin

Jäikö raskaudesta tai vauvavuodesta kiloja, joista haluat päästä eroon? Aina tyytymättömyys ei näy numeroissa, vaan olossa, joka sinulla on muuttuneessa kehossasi. Tunnet olevasi jostain kohti liian suuri ja toisesta liian pieni.

Tyytymättömyys kehonkuvaa kohtaan on yleistä niin raskausaikana kuin sen jälkeen. Se on äidin mielelle raskas taakka kantaa. Pahimmillaan tyytymättömyys nakertaa itsetuntoa sekä heijastuu ihmissuhteisiin ja seksuaalisuuteen. Tyytymättömyyden loukkuun ei kannata jäädä.

Kun haluat laihduttaa tai muokata vartalosi mittasuhteita, mieti tarkasti, miten lähdet toteuttamaan muutosta. Onnistuminen on helpompaa, kun tarjoat itsellesi mielen ruoskan sijaan lempeitä sanoja ja hellää kosketusta.

OLET OMAN KEHOSI PAHIN KRIITIKKO

Kehosi muuttuessa rajusti on vaikeaa olla vertaamatta itseään toisten äitien vartaloihin. Vertailevia ajatuksia ei vähennä lehtien tai sosiaalisen median tuomat kuvat erilaisten naisten vartaloista raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen.

Vaikka saatat tietää vertailun aiheuttamat ikävät tunnetilat, voi niitä silti olla vaikea estää.

Muista, ettei kukaan katso kehosi jokaista yksityiskohtaa yhtä kriittisten linssien läpi kuin sinä. Siksi on äärimmäisen tärkeää saada ajatukset kehostasi kannustaviksi ja halutessasi myönteisiä muutoksia aikaansaaviksi.

Sen sijaan, että annat kriittisten ajatusten ja vertailun lisätä tyytymättömyyttäsi, tarjoa keholle ja mielelle hemmottelun iloa. Sillä tiedät varmasti itsekin kumpi sinua kannustaa voimaan hyvin: nöyryyttävät ajatukset vai lempeät kannustuksen sanat?

HEMMOTTELUKUURI LAIHDUTUSKUURIN SIJAAN

Ihmismieli hakee usein monimutkaiseen ongelmaan helppoja ratkaisuja. Kun raskauskilot ahdistavat, voi tuntua houkuttelevalta asettaa ensimmäiseksi selkeät tavoitteet laihdutuskuurin muodossa. Mielessäsi voi siintää toive vanhoihin farkkuihin mahtumisesta tai kymmenien kilojen pudottamisesta.

Laihdutuskuurin sijaan aloita muutos omasta mielestäsi. Näin pääset korjaamaan asiaa ongelman ytimestä alkaen.

Seuraavassa harjoituksessa saat ohjeet lempeään hemmottelukuuriin. Sen avulla mielesi on helpompi saavuttaa myönteinen suhtautuminen kehosi muutoksiin niin menneisyydessä kuin tulevaisuudessa.

Tulet huomaamaan, miten haluat tarjota hemmottelusta rentoutuneelle kehollesi entistä enemmän hyvää oloa. Kun jatkuva tyytymättömyys muuttuu itsestä välittämiseksi, muuttuu laihdutus rakastaviksi päivittäisiksi valinnoiksi. Hyvinvointisi lisääntyy lempeästi ilman laihdutuskuureja.

 
mamabreikki_harjoitus_hyvinvointi.png
 

Tee päätös hemmottelukuurista. Se voi kestää viikon tai mielellään vaikka koko kuukauden. Mitä pidemmän ajan päätät valita, sitä suurempi riski on, että hemmottelusta tulee elämääsi ihana uusi tapa.

Kerro läheisellesi, kun kaipaat kauniita sanoja, hierontaa tai voimauttavaa halausta. Jo pienikin lapsi osaa koskettaa ihoa rakkaudella tai silittää äidin vartaloa. Lapsen kosketus on täynnä varauksetonta välittämistä.

Anna läheistesi olla tuki ja kannustusjoukko matkalla kohti lempeämpää suhtautumista ainutlaatuiseen kehoosi. Kylve koko kuurin ajan kehuissa ja kuule se rakkaus, jota läheisesi tuntevat. Vaikka et olisi tottunut vartalosi ihasteluun, salli itsellesi toisten kauniit sanat.

Varaa aika kauneushoitoon tai rakenna kotispa kynttilöiden ja musiikin avulla. Tylsinkin kylpyhuone muuttuu tunnelmalliseksi himmeässä valossa ja musiikin suloisissa soinnuissa.

Tarkkaile hemmottelukuurin aikana ajatuksiasi. Kun huomaat hyvän olon läpäisevän kehon ja mielen, mieti millä kaikilla tavoin voit hemmotella itseäsi.

Miten tarjoat hyvää oloa itsellesi liikunnan, ravinnon ja hyvää energiaa tuovien ihmissuhteiden avulla?